Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η γύμνια του ΠΑΣΟΚ και οι 12 απόστολοι


Στην χτεσινή εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη (5/12/11),η Λούκα Κατσέλη βλέποντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να αγγίζουν τον πάτο αναρωτιόταν ποιο ποσοστό των αναποφάσιστων είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ξαφνικά σε δηλώσεις του στον τύπο και στην
τηλεόραση θυμήθηκε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει ξανά τους χαμένους δεσμούς με την κοινωνία και πως επιβάλλεται αλλαγή εξουσίας στο κόμμα. Ο Χάρης Καστανίδης μαζί με άλλους 11,ως σαν τους 12 αποστόλους,έδωσε στην δημοσιότητα ένα κείμενο, το οποίο το συνυπογράφουν και οι 12, με θέμα την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά και εκφράζοντας ανοιχτά την στήριξη τους στον ΓΑΠ.
Τρία γεγονότα με πολύ κοντινή χρονική διάρκεια μεταξύ τους,που σκιαγραφούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την απόγνωση των “σοσιαλιστών”πολιτικάντηδων μιας και νιώθουν το ναυάγιο να φτάνει όλο και πιο κοντά. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς,με γνώμονα πρακτικές του παρελθόντος,θέλουν να πιστεύουν πως μια μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων θα γυρίσει πίσω,όπως το πρόβατο στο μαντρί. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει και όλοι αυτοί οι φορείς της χυδαίας πολιτικής δεν το έχουν καταλάβει. Η μόνη πολιτική που έχει μάθει να ασκεί το ΠΑΣΟΚ και η μόνη που θα μπορούσε να το σώσει από τον όλεθρο είναι η πολιτική της μίζας και του ρουσφετιού. Τα λεφτά όμως δεν υπάρχουν και τούτο είναι που τελικά απογυμνώνει το “κίνημα”.
Το πολιτικό αυτό μόρφωμα,το ΠΑΣΟΚ δηλαδή,δεν είχε ποτέ κάποια πολιτική ιδεολογία. Εκμεταλλευόμενο την φαγωμάρα της αριστεράς,τα εύκολα συνθήματα και την απέχθεια του λαού προς την δεξιά μετά την χούντα αναρριχήθηκε στην εξουσία με μοναδική ατζέντα το ψέμα και τον πακτωλό χρημάτων που ήταν διατεθειμένο να μοιράσει.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια το κίνημα αυτό “τραβεστί” ελίχθηκε από ιδεολογία σε ιδεολογία και από διάφορους πολιτικούς χώρους αλιεύοντας ψηφοφόρους και επιβιώνοντας κάθε φορά. Η επιβίωση του δε επιτυγχανόταν μέσω της απόλυτης αποχαύνωσης του λαού,τον οποίο φρόντιζε να τον ταΐζει ευρωπαϊκό χρήμα και δίνοντας του την ελπίδα ενός διορισμού στο Δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο εξαγόραζε την σιωπή και την ανοχή του λαού. Το πολιτικό αυτό μόρφωμα κατόρθωσε
να διατηρηθεί στην εξουσία τόσα χρόνια διότι στόχευσε στα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.
Τα ψέμματα όμως τελείωσαν και τώρα το ΠΑΣΟΚ έρχεται αντιμέτωπο με τις πράξεις του. Όχι μόνο των τελευταίων δυο ετών αλλά της συνολικής καταστροφικής και φαύλης διαδρομής του στο πολιτικό προσκήνιο. Η Κατσέλη, ο Χρυσοχοίδης και οι “12 απόστολοι” ήταν και αυτοί φορείς της πολιτικής του κόμματος,ψήφισαν τα νομοσχέδια και στήριξαν την πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση και όμως συμπεριφέρονται ως σαν ξύπνησαν από κώμα.
Είναι δε τόσο φαιδροί και σιχαμένοι που την στιγμή που ο κόσμος υποφέρει,η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη και το κράτος πρόνοιας εξαφανίζεται,αυτοί λειτουργούν με μικροπολιτικά συμφέροντα και ελπίζοντας σε βραχύβιες εκλογικές νίκες. Νομίζω πως ο λαός,που ορισμένες φορές είναι σοφός το έχει θέσει με τον πιο εύστοχο τρόπο. Κυρία μου και κύριοι του ΠΑΣΟΚ εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.
Το πιο εξοργιστικό όμως τελικά και αυτό που αποδεικνύει περίτρανα το ανύπαρκτο πολιτικό τους ήθος είναι η πρόθεση τους να προσεγγίσουν την αριστερά ξανά. Μάλιστα η Λούκα Κατσέλη έκανε ήδη νύξη στη ίδια εκπομπή στον Κουβέλη για συνεργασία με τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς. Το θράσος τους ειλικρινά ξεπερνά κάθε όριο. Αφού εκμεταλλεύτηκαν την αριστερά,την χρησιμοποίησαν όσο τους συνέφερε και μετά την φτύσαν,τώρα που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και ορμώμενοι από την κουτοπονηριά που τους διακρίνει θυμήθηκαν τις γέφυρες επικοινωνίας. Λογικό,αφού η αριστερά συναθροίζοντας τα ποσοστά της αποτελεί πλέον την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Μου φέρνουν δε στο μυαλό την εικόνα των γυναικών που κάνουν κονσομασιόν,οι οποίες το κάνουν για να ζήσουν και έχουν πολύ περισσότερη αξιοπρέπεια από δαύτους,και πλησιάζουν τους πελάτες στα μπαρ που δουλεύουν για να τις κεράσουν κάνα ποτό.
Το ΠΑΣΟΚ προφανώς,και το εύχομαι, μετρά τις τελευταίες του μέρες. Η ήττα θα είναι βαριά και ο κόσμος πλέον δεν θα μπορεί ούτε να ξεχάσει,ούτε να συγχωρήσει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ πολιτική ατζέντα,δεν άσκησε σοβαρή πολιτική και επιβίωσε όσο καιρό έρεε χρήμα στην Ελλάδα.
Πλέον όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου